Skip to main content

Skywalk vaals

Een prachtig uitzicht over die landen op 34m hoogte,
Durf jij?

Informatie

Geniet van een adembenemend uitzicht vanaf onze Skywalk op 34m hoogte! De Wilhelminatoren is gelegen op de Vaalserberg, grenzend aan Brasserie & Restaurant WilhelminaToren. Vanaf de Skywalk krijg je in één oogopslag een indruk van de prachtige natuur van drie landen. De Ardennen, De Watertoren, De Koning Boudewijntoren en de Dom in Aachen, zie jij alles liggen?

En als het regent? Geniet je gewoon van het uitzicht vanaf het overdekte platform op 31m hoogte!

Je bezoekt de Skywalk al voor €4,00 per persoon. Haal de toegangsmunt bij het aangrenzende Restaunt de WilhelminaToren of bij Restaurant De Bokkerijder. Open de poort en beklim de 9 trappen en 181 treden of neem de lift naar het platform op 31 meter hoogte. Nog niet hoog genoeg? Neem dan de trap naar de indrukwekkende glazen Skywalk op 34m!

Openingstijden: elke dag van 10.00u tot 20.00u.

De Skywalk bevindt zich bij het Restaurant De Wilhelminatoren waar bezoekers van de Skywalk gratis kunnen parkeren.

Nederland, België en Duitsland – in één oogopslag

Contactinformatie

Viergrenzenweg 232
6291 BX Vaals

043 – 30 61 569
info@wilhelminatorenvaals.nl

Bekijk de route

Van Houten uitzichttoren

tot duizeligwekkende skywalk

De geschiedenis

1905
De Wilhelminatoren werd de eerste houten uitzichttoren op de Vaalserberg en werd vernoemd naar de toenmalige koningin Wilhelmina der Nederlanden.

1945
De toren werd volledig afgebroken nadat deze beschadigde raakte door Duits artillerievuur en de bevrijding aan het einde van de oorlog het interieur van het restaurant vernielde.

1951
11 augustus 1951 was de opening van de tweede Wilhelminatoren met daarbij een restaurant, souvenirwinkel, ijskar en speeltuin. De nieuwe uitzichttoren was 20 meter hoog.

1957
Om de toren naast het restaurant mèt panoramaterras te plaatsen werd deze met een gewicht van 45 ton(!) verplaatst over 60 meter.

1970
Op Belgisch grondgebied van de Vaalserberg werd de Koning Boudewijntoren geopend, die een hoogte had van 33 meter.

2010
65 jaar na de bouw en verschillende reparaties verder verkeert de oude Wilhelminatoren in slechte staat en werd besloten om de toren te slopen en te vervangen door nieuwbouw.

2011
In juni werd de nieuwe Wilhelminatoren opgeleverd. Deze toren is 35 meter hoog, heeft een glazen Skywalk en is voorzien van een lift. De uitzichttoren is een ontwerp van Ruimtemakers Architectengroep te Maastricht. Op 7 oktober 2011 werd het bouwwerk officieel geopend met vuurwerk.

2013
Op 2 april werd de Wilhelminatoren blauw aangelicht om aandacht te vragen voor de Autismeweek.