Skip to main content

De Wilhelminatoren

De Wilhelminatoren, vernoemd naar Koningin Wilhelmina der Nederlanden, was in 1905 de eerste houten uitzichttoren op de Vaalserberg. Sinds die tijd heeft de toren met bijbehorend restaurant een rijke geschiedenis opgebouwd. De toren is flink beschadigd geweest door Duits artillerie vuur, is twee keer herbouwd en een keer 60m verplaatst.

In 2011 werd besloten de toren van alle gemakken te voorzien. Na een verbouwing van 21 weken werd de toren in zijn huidige vorm heropend. Met een Skywalk op 34m hoogte biedt de Wilhelminatoren een spectaculair uitzicht op Zuid-Limburg en Duitsland. Tevens kunt u Bourgondisch genieten bij Brasserie & Restaurant WilhelminaToren.

Bekijk onze menukaart

Droombruiloft

Bij een droombruiloft hoort natuurlijk een droomlocatie. Wat dacht je ervan om op 31 meter hoogte, met adembenemend uitzicht over drie landen, elkaar het ja-woord te geven. Dat kan bij Restaurant Wilhelminatoren. Zo maak je jouw ceremonie helemaal uniek.

Skywalkvaals

Het uitzichtplatform van de WilhelminaToren op 31m hoogte biedt een schitterend uitzicht over de Euregio. Voor de durfals is er een glazen skywalk op 35m. hoogte. Deze skywalk biedt een spectaculair 360 graden panorama.

Bekijk skywalkvaals

Bekijk alle activiteiten